preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Bjelovar

Login

e-Dnevnik za nastavnike

    e-Dnevnik za učenike

 

 


 

eTwinning i Erasmus+

 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 10. 2011.

Ukupno: 449643
Ovaj mjesec: 2725
Nove vijesti

POVEZNICE NA WEB STRANICE:

 

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Nacionalni Tjedan školskog doručka u I. osnovnoj školi Bjelovar
Autor: Martina Supančić, 30. 10. 2023.

U sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatski zavod za javno zdravstvo započeo je s obilježavanjem nacionalnog Tjedna školskog doručka.
Cilj ovog projekta je podizanje svijesti o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete.
Već treću godinu zaredom, naša škola se uključuje u obilježavanje nacionalnog Tjedna školskog doručka, na razne načine.
Ove godine, od 16. do 20. listopada, učenici šestih razreda imali su priliku steći znanja o utjecaju pojedinih skupina namirnica na naš organizam, razvijati pravilne prehrambene navike, osvijestiti važnost nutritivno bogatog doručka, te prepoznati namirnice koje pomažu pri pojačanim tjelesnim i umnim naporima.
Na satu razrednika učenici su pogledali prezentaciju i naučili što čini obrok cjelovitim te odigrali Kahoot kviz. Za domaću zadaću dobili su kreativni zadatak – svoj omiljeni obrok učiniti zdravijim tako da manje zdrave namirnice (poput bijelog brašna i šećera) zamijene zdravijima. Svi recepti i prijedlozi za zdrave obroke predstavljeni su izložbom u prostoru školske blagovaonice.
Neki učenici, donijeli su svoje zdrave obroke u školu pa smo uživali u Markovim zdravim keksićima od banane (Marko je umjesto šećera koristio med, umjesto bijelog pšeničnog brašna integralno brašno i tamnu umjesto mliječne čokolade).
Petra nas je počastila finom salatom od slanutka začinjenu lukom, naribanom mrkvicom, rajčicom i svježom paprikom, a finim kolačićima od mrkve nas je uvjerila da i povrće možemo koristiti u pripremi slastica. Dora je prezentirala svoje zdrave wafle, Mikha rižoto, Lucija zdrave špagete, a Ž. zdravu salatu.
Većina učenika uključila se u ovaj zadatak i pokazala da za promjenu prehrambenih navika i usvajanje onih zdravijih ne treba mnogo, ali da ta promjena može mnogo značiti za naše zdravlje i razvoj.
Koordinatorica projekta: Petra Turković





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Nacionalni Tjedan školskog doručka u I. osnovnoj školi Bjelovar
Autor: Martina Supančić, 30. 10. 2023.

U sklopu projekta Živjeti zdravo Hrvatski zavod za javno zdravstvo započeo je s obilježavanjem nacionalnog Tjedna školskog doručka.
Cilj ovog projekta je podizanje svijesti o važnosti nutritivno bogatog doručka za svako školsko dijete.
Već treću godinu zaredom, naša škola se uključuje u obilježavanje nacionalnog Tjedna školskog doručka, na razne načine.
Ove godine, od 16. do 20. listopada, učenici šestih razreda imali su priliku steći znanja o utjecaju pojedinih skupina namirnica na naš organizam, razvijati pravilne prehrambene navike, osvijestiti važnost nutritivno bogatog doručka, te prepoznati namirnice koje pomažu pri pojačanim tjelesnim i umnim naporima.
Na satu razrednika učenici su pogledali prezentaciju i naučili što čini obrok cjelovitim te odigrali Kahoot kviz. Za domaću zadaću dobili su kreativni zadatak – svoj omiljeni obrok učiniti zdravijim tako da manje zdrave namirnice (poput bijelog brašna i šećera) zamijene zdravijima. Svi recepti i prijedlozi za zdrave obroke predstavljeni su izložbom u prostoru školske blagovaonice.
Neki učenici, donijeli su svoje zdrave obroke u školu pa smo uživali u Markovim zdravim keksićima od banane (Marko je umjesto šećera koristio med, umjesto bijelog pšeničnog brašna integralno brašno i tamnu umjesto mliječne čokolade).
Petra nas je počastila finom salatom od slanutka začinjenu lukom, naribanom mrkvicom, rajčicom i svježom paprikom, a finim kolačićima od mrkve nas je uvjerila da i povrće možemo koristiti u pripremi slastica. Dora je prezentirala svoje zdrave wafle, Mikha rižoto, Lucija zdrave špagete, a Ž. zdravu salatu.
Većina učenika uključila se u ovaj zadatak i pokazala da za promjenu prehrambenih navika i usvajanje onih zdravijih ne treba mnogo, ali da ta promjena može mnogo značiti za naše zdravlje i razvoj.
Koordinatorica projekta: Petra Turković





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju