preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Bjelovar

Login

e-Dnevnik za nastavnike

    e-Dnevnik za učenike

 

 


 

eTwinning i Erasmus+

 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 10. 2011.

Ukupno: 449661
Ovaj mjesec: 2743
Nove vijesti

POVEZNICE NA WEB STRANICE:

 

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici 6. c na ekološkoj radionici ugostili svoje bake
Autor: Sanja Sabljak, 27. 11. 2022.

25. studenog 2022. održana je u 6. c razredu pod vodstvom učiteljice Hrvatskog jezika Sanje Sabljak  još jedna ekološka radionica u okviru Erasmus+ KA 1 projekta Our Rule – Healthier and Greener School i njegovog  Erasmus+ Volonterskog kluba.

Na radionicu nazvanu „Od pekmeza do ekologije“ učenici su pozvali svoje bake kako bi im  pomogle učiti o zdravoj prehrani i očuvanju okoliša.

Nakon što su upoznali Idinu, Larinu i Lucijinu baku, učenici su razgovarali o klimatskim promjenama i njihovim uzrocima, a poseban je naglasak bio stavljen na proučavanje uloge masovne proizvodnje hrane na zagađivanje okoliša. U rješavanju radioničkih zadataka učenicima su pomagale bake raspoređene u njihove grupe.

Tako su učenici naučili  da masovna proizvodnja hrane doprinosi globalnom zatopljenju, pridonosi prevelikoj potrošnji i zagađenju pitke vode, a utječe i na zagađenost tla, odumiranje šuma i smanjenje biološke raznolikosti.

Bake su potom učenicima pričale o načinima na koje one uzgajaju, čuvaju i pripremaju domaću hranu, a u razgovoru s njima učenici su otkrili zbog čega je sve kod kuće proizvedena i konzervirana hrana zdravija. Razgovaralo se i o tome na koje sve načine konzumiranjem domaće hrane utječemo na očuvanje okoliša.

Bake su na ovu radionicu donijele svoje prirodne proizvode pa su tako učenici mogli kušati domaće sokove od ružinih latica, aronije, bazge i maline, kao i  domaći kruh od kukuruznog i crnog brašna s pekmezima od šljive, breskve, aronije i maline, a podijelile su s učenicima i recepte za izradu ovih specijaliteta koje cijelog života pripremaju kao nezaobilazni dio zimnice.

Uživajući u slasnim zalogajima, učenici su na kraju istakli da su ovom radionicom bolje osvijestili kako načinom na koji biramo što ćemo jesti također čuvamo planet Zemlju, a bake su osim izuzetno ukusnih  zalogaja podijelile i svoje savjete o zdravoj prehrani.

Učiteljica Sanja Sabljak






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Učenici 6. c na ekološkoj radionici ugostili svoje bake
Autor: Sanja Sabljak, 27. 11. 2022.

25. studenog 2022. održana je u 6. c razredu pod vodstvom učiteljice Hrvatskog jezika Sanje Sabljak  još jedna ekološka radionica u okviru Erasmus+ KA 1 projekta Our Rule – Healthier and Greener School i njegovog  Erasmus+ Volonterskog kluba.

Na radionicu nazvanu „Od pekmeza do ekologije“ učenici su pozvali svoje bake kako bi im  pomogle učiti o zdravoj prehrani i očuvanju okoliša.

Nakon što su upoznali Idinu, Larinu i Lucijinu baku, učenici su razgovarali o klimatskim promjenama i njihovim uzrocima, a poseban je naglasak bio stavljen na proučavanje uloge masovne proizvodnje hrane na zagađivanje okoliša. U rješavanju radioničkih zadataka učenicima su pomagale bake raspoređene u njihove grupe.

Tako su učenici naučili  da masovna proizvodnja hrane doprinosi globalnom zatopljenju, pridonosi prevelikoj potrošnji i zagađenju pitke vode, a utječe i na zagađenost tla, odumiranje šuma i smanjenje biološke raznolikosti.

Bake su potom učenicima pričale o načinima na koje one uzgajaju, čuvaju i pripremaju domaću hranu, a u razgovoru s njima učenici su otkrili zbog čega je sve kod kuće proizvedena i konzervirana hrana zdravija. Razgovaralo se i o tome na koje sve načine konzumiranjem domaće hrane utječemo na očuvanje okoliša.

Bake su na ovu radionicu donijele svoje prirodne proizvode pa su tako učenici mogli kušati domaće sokove od ružinih latica, aronije, bazge i maline, kao i  domaći kruh od kukuruznog i crnog brašna s pekmezima od šljive, breskve, aronije i maline, a podijelile su s učenicima i recepte za izradu ovih specijaliteta koje cijelog života pripremaju kao nezaobilazni dio zimnice.

Uživajući u slasnim zalogajima, učenici su na kraju istakli da su ovom radionicom bolje osvijestili kako načinom na koji biramo što ćemo jesti također čuvamo planet Zemlju, a bake su osim izuzetno ukusnih  zalogaja podijelile i svoje savjete o zdravoj prehrani.

Učiteljica Sanja Sabljak






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju