preskoči na sadržaj

I. osnovna škola Bjelovar

Login

e-Dnevnik za nastavnike

    e-Dnevnik za učenike

 

 


 

eTwinning i Erasmus+

 

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Brojač posjeta
Ispis statistike od 12. 10. 2011.

Ukupno: 449646
Ovaj mjesec: 2728
Nove vijesti

POVEZNICE NA WEB STRANICE:

 

 

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
„Naš“ kruh
Autor: Martina Supančić, 18. 10. 2022.

U 1. b razredu MŠ je 17. listopada proveden razredni projekt „Naš kruh“ povodom Svjetskog dana hrane i Dana zahvalnosti za plodove zemlje.

Nekoliko razrednih klupa postalo je prebogatom trpezom jesenskih plodova naših polja, vrtova i voćnjaka. Učiteljica Sandra Kamber je sa svojim učenicima pričala o važnosti hrane i pravilnoj ishrani ljudi i životinja, žitaricama koje rastu na  poljima našeg zavičaja, o vrstama brašna od kojih se radi kruh . O kruhu se i pjevalo uz pratnju „šuškalica“ – instrumenata napravljenih od zrnja žitarica. Nakon što su poslušali zanimljivu priču i pogledali film o tome kako nastaje kruh prionuli su na posao izrade jednog zajedničkog kruha. Opremljeni pregačama bacili su se na usitnjavanje kvasca, dodavanje brašna, miješenja tijesta, omazivanje „tepsije“ domaćom svinjskom mašću…Najteže dio je bilo pričekati da se kvasac aktivira i kruh „naraste“, da se kruh ispeče i da se ohladi! Maleni prvašići su s velikim uzbuđenjem dočekali našu kuharicu Sanju sa njihovim pečenim kruhom koji je zamamno zamirisao cijelom učionicom, ukrašen pletenicama, cvjetićima i perecima koje su od tijesta izradile malene ručice.

Tada je došao trenutak da se u kruhu uživa svim čulima. Kako bi se u potpunosti doživio i proživio ovaj iščekivani trenutak školska psihologinja Mirela Ileković je vodila kušanje kruha na mindful način – učenici su ga prvo dobro promotrili, zatim su dodirom spoznavali njegovu mekoću, toplinu, težinu da bi se nakon toga polako i zatvorenih očiju usmjerili na njegov miris,  a potom  i puninu okusa u svojim ustima. Nakon kušanja kruha školska psihologinja  je još jednom mindfulness vježbom, kroz koju su se prisjetili svih zaslužnih za nastanak ovog kruha, potaknula kod učenika osjećaj zahvalnosti.







[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
„Naš“ kruh
Autor: Martina Supančić, 18. 10. 2022.

U 1. b razredu MŠ je 17. listopada proveden razredni projekt „Naš kruh“ povodom Svjetskog dana hrane i Dana zahvalnosti za plodove zemlje.

Nekoliko razrednih klupa postalo je prebogatom trpezom jesenskih plodova naših polja, vrtova i voćnjaka. Učiteljica Sandra Kamber je sa svojim učenicima pričala o važnosti hrane i pravilnoj ishrani ljudi i životinja, žitaricama koje rastu na  poljima našeg zavičaja, o vrstama brašna od kojih se radi kruh . O kruhu se i pjevalo uz pratnju „šuškalica“ – instrumenata napravljenih od zrnja žitarica. Nakon što su poslušali zanimljivu priču i pogledali film o tome kako nastaje kruh prionuli su na posao izrade jednog zajedničkog kruha. Opremljeni pregačama bacili su se na usitnjavanje kvasca, dodavanje brašna, miješenja tijesta, omazivanje „tepsije“ domaćom svinjskom mašću…Najteže dio je bilo pričekati da se kvasac aktivira i kruh „naraste“, da se kruh ispeče i da se ohladi! Maleni prvašići su s velikim uzbuđenjem dočekali našu kuharicu Sanju sa njihovim pečenim kruhom koji je zamamno zamirisao cijelom učionicom, ukrašen pletenicama, cvjetićima i perecima koje su od tijesta izradile malene ručice.

Tada je došao trenutak da se u kruhu uživa svim čulima. Kako bi se u potpunosti doživio i proživio ovaj iščekivani trenutak školska psihologinja Mirela Ileković je vodila kušanje kruha na mindful način – učenici su ga prvo dobro promotrili, zatim su dodirom spoznavali njegovu mekoću, toplinu, težinu da bi se nakon toga polako i zatvorenih očiju usmjerili na njegov miris,  a potom  i puninu okusa u svojim ustima. Nakon kušanja kruha školska psihologinja  je još jednom mindfulness vježbom, kroz koju su se prisjetili svih zaslužnih za nastanak ovog kruha, potaknula kod učenika osjećaj zahvalnosti.







[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju